Cafe Pavilion, Düren By Martenson & Nagel Theissen Architecture

October 21, 2011


The town cemetery in the Eastern part of Düren, Germany has taken on the role of a public park. The new cemetery and café pavilion created by Martenson and Nagel Theissen Architecture is a space where people can encounter each other when things are out of the ordinary.

The architecture of the pavilion unfolds out of a neutral, nondescript, square ground plan. Three closed volumes have been inserted to accommodate the service facilities of the pavilion; they structure the space and divide the ground plan into three areas, without blocking them off from one another

The landscape profile created by these roof shapes can be read on the façade; it connects the individual exterior elevations of the building with one another.

Read the original blog post on Daily Icon.